Zomerlezingen

BerliozLezing 1 

BERLIOZ: FANTASTIQUE!

Een Romantische Trip

In dit ‘Berlioz-jaar’ herdenken we de grote Franse componist en uitgesproken romanticus. Hij liet een enorm en divers oeuvre na; zijn unieke Symphonie Fantastique is een schitterende compositie waarin orkestratiekunst, drama, biografie, literatuur, verbeelding en passie samenkomen. Ongehoorde effecten, bijzondere klankwerelden en droomvoorstellingen betoveren de luisteraar. In deze lezing zal het werk worden ingeleid en in historische context geplaatst; a.d.h.v. een heldere uitwerking komen de diverse facetten van dit unieke meesterwerk naar voren en zal de symfonie beluisterd worden. 


Clara SchumannLezing 2 

CLARA WIECK - SCHUMANN (1819 – 2019)

Een portret

200 jaar na haar geboorte en 100 jaar na de invoering in Nederland van het algemene kiesrecht voor vrouwen tijd voor een muzikaal en historisch portret van de componiste Clara Schumann-Wieck. Net als talloze andere componerende vrouwen kwam ze in de marge van de muziekgeschiedenis terecht.

In deze lezing zal een selectie uit haar oeuvre tot klinken komen en staan we stil bij de positie van de vrouw in het culturele krachtenveld van de 19e eeuw. 


Lezingen 'op de plank' 

 

Praktische zaken

Keuze uit 1 of 2 lezingen

Kosten:
per lezing: € 20,-


DORDRECHT

Europazaal Baptistengemeente
Vrieseweg 64

LEZING 1 - Berlioz

Di 2 juli 2019 van 10.00 tot 12.00 uur

LEZING 2 - Clara Wieck-Schumann

Wo 3 juli 2019 van 10.00 tot 12.00 uur

Inschrijfformulier


BILTHOVEN

Zuiderkapel
Boslaan 3

Nadere informatie en de mogelijkheid tot inschrijven volgen